Primar împuşcat în regiunea capului. Suspectul, anterior judecat pentru violenţă în familie, a fost reţinut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul satului Pecişte, raionul Rezina, a fost împuşcat în această noapte de către un consătean. În prezent, edilul se află în stare gravă la spital.

„Pe timp de noapte, în localitatea Pecişte s-au auzit împuşcături. Primarul a sesizat şeful de post, iar împreună s-au deplasat către locul unde se auzeau împuşcăturile. Acolo au întâlnit două persoane care se aflau într-o motocicletă cu ataş. Au încercat să-i legitimeze, au văzut că persoana este înarmată, cu o armă de vânătoare. La solicitarea şefului de post şi a primarului, ca să predea arma, iar dimineaţa să se clarifice de ce au folosit-o şi cu ce scop, una din persoane a tras în direcţia primarului, rănindu-l grav în regiunea capului”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Oleg Balan, astăzi dimineaţa, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit ministrului, primarul se află într-o stare gravă în spital. Imediat după împuşcătură, cele două persoane au fugit de la faţa locului, dar au fost reţinute spre dimineaţă. Potrivit poliţiei, aceştia sunt locuitori ai satului Pecişte. Şeful Inspectoratului General de Poliţie, Ion Bodrug, a confirmat că cel care a tras are 35 de ani, iar anterior a fost judecat pentru violenţa în familie.

Poliţiştii stabilesc acum motivele acestor acţiuni. „Este cert că arma a fost deţinută ilegal”, a precizat Ion Bodrug.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite