Presupusul autor al atentatului din Bulgaria vorbea într-o "rusă decentă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scena atacului de miercuri de la Burgas (Bulgaria)
Scena atacului de miercuri de la Burgas (Bulgaria)

Atacatorul care a ucis şase persoane săptămâna trecută în urma detonării unei bombe într-un autocar lângă aeroportul din Burgas, Bulgaria, venea dinspre Romania, vorbea rusa şi era însoţit de o femeie, potrivit AFP, care citează surse locale.

Presupusul autor s-ar fi aflat în orasul Varna, din Bulgaria, cu cel puţin o zi înainte de a arunca în aer autobuzul cu turişti israelieni, a afirmat televiziunea bulgară BTV, citată de AFP. Atacatorul ar fi lăsat "dovezi biologice" la hotel şi era însoţit de o femeie pe perioada şederii la hotelul Perfekt, de trei stele.

Poliţia crede că femeia are legături cu un al doilea bărbat, despre care se bănuieşte că este complicele atacatorului. Iurie Şceglovin, expert rus de la Institutul pentru problemele Orientului Apropiat consideră că bărbatul de fapt a filmat atacul pentru ca ulterior filmul să fie urcat în Internet. Acesta susţine că ar mai putea fi şi alţi complici.

Autoritatile bulgare evită să dea detalii despre anchetă, însa au confirmat că autorul este un bărbat în jur de 36 de ani, cu un permis de conducere american fals, şi care s-a aflat în Bulgaria "nu mai puţin de patru zile".

Un taximetrist citat de cotidianul Trud şi de AFP şi-a amintit că l-a dus pe atacator în localităţile Ravda şi Pomorie, cu o zi înainte de atentat, şi acesta vorbea într-o "rusă decentă".

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite