Preşedintele Nicolae Timofti a respins candidatura lui Oleg Melniciuc pentru funcţia de şef al Judecătoriei Râşcani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oleg Melniciuc ar putea candida încă o dată pentru funcţia de preşedinte al Judecătoriei Râşcani
Oleg Melniciuc ar putea candida încă o dată pentru funcţia de preşedinte al Judecătoriei Râşcani

Potrivit juristului Ion Guzun, Consiliul Superior al Magistraturii n-a luat notă de motivaţia preşedintelui Timofti şi poate înainta din nou candidatura lui Oleg Melniciuc la poziţia de preşedinte al Judecătoriei Râşcani.

Preşedintele Nicolae Timofti a respins candidatura lui Oleg Melniciuc la poziţia de şef al Judecătoriei Râşcani. Timofti şi-a argumentat decizia prin faptul că Melniciuc s-ar fi abătut în repetate rânduri de la litera legii şi că a activat ca judecător în contextul unui conflict de interese.

„Din ceea ce a comunicat preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, a reieşit că preşedintele Timofti nu a motivat respingerea candidaturii domnului Melniciuc. Din acest motiv CSM are tot dreptul de a-i propune în mod repetat preşedintelui de a-l numi pe domnul Melniciuc ca şef al Judecătoriei Râşcani“, a spus juristul Ion Guzun de la Centrul de Resurse Juridice.

Juristul a mai spus că membrii Consiliului Superior al Magistraturii au decis ca Inspecţia Judiciară să prezinte în următoarele zece zile un raport referitor la activitatea de până acum a Judecătoriei Râşcani, calitatea actului de justiţie şi conflictul de interese la care a făcut referire şeful statului.

Judecătorul Oleg Melniciuc, pretendent cu probleme la şefia unei instanţe din Chişinău

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite