Iurie Leancă este candidatul PLDM la funcţia de prim-ministru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Este o decizie deloc simplă", a declarat Leancă FOTO: Adevărul
"Este o decizie deloc simplă", a declarat Leancă FOTO: Adevărul

Şeful diplomaţiei moldoveneşti, Iurie Leancă, este candidatul Partidului Liberal-Democrat la funcţia de prim-ministru a Republicii Moldova. Anunţul a fost făcut de liderul PLDM Vlad Filat după şedinţa Biroului executiv al partidului.

Vlad Filat i-a mulţumit colegului său pentru că a acceptat acest angajament. “Domnul Leancă va trebui să facă faţă unor provocări serioase şi să asigure o guvernare eficientă, punând la bază interesul statului”, a declarat Filat.

„Este o onoare şi o mare responsabilitate, ţinând cont de perioada pe care o parcurgem, dar şi de problemele ce le întâmpină Guvernul. Avem nevoie de încă o perioadă de stabilitate pentru ca cetăţenii să vadă şi beneficiile reformelor iniţiate de Guvern. Sunt recunoscător colegilor din partid pentru încrederea acordată”, a spus la rândul său Iurie Leancă.

Fostul premier a adăugat că PLDM va insista ca noul guvern să se construiască în baza unor principii clare, şi anume transparenţă în procesul de negocieri şi fără şantaj sau condiţii impuse cu scopul de a apăra anumite interese personale.

De asemenea, Filat a adăugat că PLDM va purta negocieri cu fracţiunea Partidului Democrat, grupul reformatorilor din Partidul Liberal şi deputaţii neafiliaţi. Totodată, liberal-democraţii nu vor negocia cu grupul Ghimpu, care "nu are calităţile necesare pentru a asigura un act responsabil de guvernare".

“Cunoaştem poziţia PCRM care optează pentru alegeri anticipate şi este o decizie pe care o respect”, a răspuns Vlad Filat la întrebarea dacă PLDM va purta sau nu negocieri cu comuniştii.

Noua candidatură la funcţia de prim-ministru vine după ce numirea lui Vlad Filat a fost declarată neconstituţională. Preşedintele Nicolae Timofti urmează să-l desemneze pe noul premier prin semnarea unui decret.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite