Preşedinta ANI, cercetată pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rodica Antoci
Rodica Antoci

Preşedinta Autorităţii Naţionale de Integritate, Rodica Antoci, împreună cu o angajată din cadrul instituţiei, sunt cercetate într-o cauză penală pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu. După efectuarea percheziţiilor astăzi, Procuratura Anticorupţie precizează că celor două funcţionare le-au fost înmânate citaţii pentru a se prezenta pe 1 februarie la audieri în calitate de bănuite, transmite IPN.

Preşedinta şi angajata ANI prin acţiunile întreprinse ar fi cauzat instituţiei publice un prejudiciu în de 126,5 mii de lei. Într-un caz, ar fi achitat servicii în valoare de peste 29 de mii de lei pentru lucrări de vopsire a automobilelor, deşi contractul încheiat între ANI şi agentul economic nu includea astfel de servicii. Într-un alt caz, un agent economic contractat a reparat şi a instalat uşi în edificiul ANI. La scurt timp, pentru că nu le-a plăcut caracteristicile uşilor, contrar prevederilor legale, au contractat un alt antreprenor de la care au cumpărat alte şapte uşi în valoare de 97 de mii de lei.

În urma percheziţiilor efectuate astăzi au fost ridicate telefoane, calculatoare, documente, agende şi alte înscrisuri, care urmează să fie cercetate de către procurori şi să le dea o apreciere asupra relevanţei probatorii pe cazul investigat.

În cadrul acestei cauze penale nu au fost reţinute persoane.

Procuratura Anticorupţie precizează că „acţiunile de urmărire penală desfăşurate astăzi nu au vreo legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu de către reprezentanţii ANI în procesul de control al averilor şi intereselor personale ale persoanelor publice”.

ANI preciza anterior că percheziţiile de astăzi au loc în urma informaţiilor apărute în spaţiul public.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite