Presa germană: Pentru Rusia începe cea mai de groază decadă din an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În fiecare an peste jumătate de milion de ruşi mor ca urmare a consumului excesiv de alcool
În fiecare an peste jumătate de milion de ruşi mor ca urmare a consumului excesiv de alcool

În primele zece zile ale noului an în Rusia dispare viaţa, scrie publicaţia germană Focus. "Instituţiile guvernamentale sunt închise, ziarele nu apar, uzinele îşi opresc producţia, iar pe calea ferată a imensei ţări, rămân nesupravegheate sute de vagoane", constată reporterii germani.

"În timp ce economia pierde miliarde, mii de oameni se îmbată până la moarte. Rămân în alertă doar de pompierii şi poliţia, deoarece experienţa arată că numărul incendiilor şi crimelor creşte în mod semnificativ. Medicul sanitar-şef al Rusiei Ghenadi Onişcenko a numit această  extra-lungă vacanta o decadă horror", constată publicaţia Focus.

Potrivit Focus, sociologii si alti specialişti îndeamnă în mod regulat autorităţile ca să transfere o parte din vacanţa de iarnă pentru o altă perioadă a anului, sau să o anuleze complet, deoarece pe vreme geroasă oamenii, mai ales din satele depărtate, nu au nici o ocupaţie. Psihologul Serghei Klyuchnikov spune că deja în a treia sau a patra zi a acestei vacanţe mulţi ruşi rămân fără bani şi atunci încep problemele. "în aceste zile, se înregistrează o creştere semnificativă a numărului de conflicte şi a cazurilor de violenţă în familie", relatează pentru Focus, psihologul rus.

În plus, aminteşte ziarul, "beţia colectivă" ameninţă ţara şi în alte zile de vacanţă - de la sărbătoarea primăverii şi Ziua Muncii până la Ziua Victoriei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite