Preoţii, supăraţi pe politicieni. „Există trei minuni care ne arată când trebuie sărbătorit Crăciunul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preoţii au insistat ca politicienii să-şi ceară scuze public FOTO captură
Preoţii au insistat ca politicienii să-şi ceară scuze public FOTO captură

Mai mulţi preoţi ortodocşi din nordul republicii au cerut astăzi anularea Legii Antidiscriminare. De asemenea, aceştia s-au arătat indignaţi de faptul că politicienii au calificat sărbătorirea Crăciunului pe 7 ianuarie drept o reminiscenţă sovietică şi au cerut insistent ca aceştia să-şi prezinte scuze în mod public.

Preotul Maxim Guzun, din raionul Sângerei, a declarat că la Catedrala „Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena” din Bălţi a avut loc o adunare a preoţilor din eparhiile de Bălţi şi Făleşti, unde peste 100 de preoţi au semnat o declaraţie prin care solicită populaţiei ţării să se gândească la modalităţi de sancţionare a clasei politice de la guvernare pentru legiferarea Legii Antidiscriminare. Preoţii se declară împotriva sprijinului acordat homosexualilor de către sistemul de justiţie, care aplică sancţiuni pentru cei care vor discrimina minorităţile sexuale.

Preoţii s-au arătat nemulţumiţi şi de iniţiativa legislativă a liberalilor de a declara la nivel oficial zi liberă la 25 decembrie, când este sărbătorit Crăciunul pe stil nou. Credincioşii le-au cerut insistent liberalilor Mihai Ghimpu şi Dorin Chirtoacă să-şi ceară scuze pentru că au numit Crăciunul sărbătorit pe stil vechi, pe 7 ianuarie, drept o reminescenţă sovietică.

Potrivit grupului de preoţi, sunt trei minuni mari care demonstrează că trebuie să sărbătorim Crăciunul pe 7 ianuarie. Această dată a fost scrisă prin puterea Duhului Sfânt, la primul Sinod Ecumenic de la Niceea. Anume în această zi se aprinde focul haric la Ierusalim, iar politicienii nu sunt în drept să declare asemenea lucruri.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite