Premierul României a sosit astăzi la Chişinău. Ce va face Victor Ponta de Ziua Independenţei Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta, premierul României Foto: Adevărul
Victor Ponta, premierul României Foto: Adevărul

Avionul în care se află Victor Ponta a aterizat pe aeroportul Internaţional Chişinău. Potrivit agendei oficiale, tot astăzi, premierul României se va întâlni cu Iurie Leancă.

Circulaţia va fi restrictionată pe străzile pe unde va trece coloana oficială. Astfel, şoferii trebuie să fie atenţi mai ales pe drumul de la Aeroport, unde circulaţia ar putea fi închisă pentru câteva minute.

Mâine, de Ziua Independenţei, premierul român va depune flori la monumentul lui Ştefan cel Mare. Tot mâine, la Chişinău va sosi şi comisarul european pentru Energie Gunther Oettinger.

La ora 11.00 toţi cei trei oficiali vor participa la inaugurarea lucrărilor de construcţie a gazoductului Iaşi-Ungeni, un proiect mult aşteptat, menit să conecteze Republica Moldova la o sursă alternativă de energie şi să diminueze dependenţa de livrările de gaze din Rusia. 

Ce va face premierul român Victor Ponta la Chişinău

Anterior, Victor Ponta a declarat că vizita oficială pe care o va efectua la Chişinău va reprezenta un mesaj foarte clar de sprijin al României faţă de Republica Moldova. Totodată, premierul roman a declarant că unul dintre cele mai importante puncte pe agenda discuţiilor cu autorităţile de la Chişinău este redeschiderea studioului TVR în Republica Moldova.

Poduri peste Prut, versiunea 2013: cum exportă România europenizarea la Est

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite