Premierul român dă asigurări că se depun eforturi ca Republica Moldova să aibă acces cât mai rapid la vaccin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO Mediafax
Florin Cîţu FOTO Mediafax

Premierul român, Florin Cîţu, dă asigurări că sunt analizate toate pârghiile posibile în a ajuta Republica Moldova pentru a avea acces mai rapid la vaccinul anti-COVID-19. În acest sens, spune el, stoparea pandemiei este un subiect de securitate nu doar naţională, ci şi europeană, transmite IPN.

Totodată, Florin Cîţu a spus, într-un timp foarte scurt, că Guvernul României va transmite Republicii Moldova şi alte ajutoare. Despre aceasta a menţionat preşedintele Maia Sandu care a avut o întrevedere cu premierul român, aflându-se la Bucureşti pentru câteva ore, înainte de a merge la Paris.

Florin Cîţu a dat asigurări că România va depune toate eforturile pentru a sprijini în continuare Republica Moldova, atât în relaţiile bilaterale, cât şi la nivelul Uniunii Europene, promovând agenda europeană a Republicii Moldova şi interesele cetăţenilor.

De asemenea, Maia Sandu susţine că a discutat cu partea română subiectul iniţiativelor abordate în cadrul vizitei preşedintelui României, Klaus Iohannis, la Chişinău, astfel încât să fie intensificată colaborarea la nivel guvernamental. Printre proiectele prioritare pentru cooperarea bilaterală fiind: conexiunea energetică cu România, funcţionalitatea Gazoductului Iaşi-Chişinău, precum şi construcţia podului de la Ungheni.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite