Premierul Iurie Leancă i-a avertizat pe organizatorii marşurilor victoriei să îşi asume responsabilitatea pentru evenualele provocări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce mai mulţi analişti şi-au exprimat îngrijorare că la 9 mai, de Ziua Victoriei asupra Germaniei naziste, militanţii proruşi ar putea organiza provocări la Chişinău, premierul Iurie Leancă i-a atenţionat pe organizatori că urmează să-şi asume toată responsabilitatea.

„Se vorbeşte în societate despre tot felul de scenarii care ar putea fi aplicate în această zi. Vreau să fac un îndemn către cei care intenţionează să organizeze anumite manifestări, marşuri şi aşa mai departe, să nu uite că, în primul rând, 9 mai este ziua în care mulţumim veteranilor, ziua în care deplângem pe cei căzuţi în războaie. Să nu uităm că ziua de 9 mai mai este şi Ziua Europei, care, în primul rând, este un simbol al reconcilierii şi al toleranţei“, a declarat şeful Guvernului.

Totodată, prim-ministrul a dat asigurări că instituţiile de forţă sunt gata să asigure liniştea şi stabilitatea în Chişinău şi în Republica Moldova. „Ţin să fac un apel faţă de cei care organizează aceste manifestări – să-şi asume toată responsabilitatea în cazul în care vor fi anumite provocări sau vor fi depuse eforturi pentru a crea probleme şi tensiune“, a adăugat Iurie Leancă.

Autorităţile din Ucraina se tem de provocări din partea partizanilor proruşi şi au recomandat oamenilor să evite participarea la aceste manifestări, optând pentru o serbare a Zilei Victoriei mai discretă.

Partidul Comuniştilor şi Partidul Socialiştilor îşi mobilizează aderenţii să participe vineri, începând cu ora 9.00, la Marşul Victoriei până la Memorialul „Eternitate“.

Vineri, vicepremierul Dmitri Rogozin, reprezentantul special al preşedintelui Vladimir Putin pentru Transnistria, va participa la manifestările somtuoase dedicate „eliberării“ din regiunea separatistă, fără a informa oficial Chişinăul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite