Premierul Iurie Leancă a dispus publicarea contractului de concesionare a aeroportului, pe site-ul Ministerului Economiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Iurie Leancă a anunţat că lucrările de modernizare ale aeroportului vor fi monitorizate săptămânal Foto: Adevărul
Premierul Iurie Leancă a anunţat că lucrările de modernizare ale aeroportului vor fi monitorizate săptămânal Foto: Adevărul

Şeful Executivului a anunţat în această după-amiază că a obţinut de la firma concesionară acordul de a face public textul contractului. Pe lângă Ministerul Economiei va fi creat un grup care va monitoriza săptămânal implementarea prevederilor contractuale.

Premierul Iurie Leancă a dispus astăzi publicarea contractului cu compania rusească UK Komaks de concesionare a Aeroportului Internaţional Chişinău, pe site-ul Ministerului Economiei. 

„Astăzi am reuşit să obţinem de la concesionar acordul de a da publicităţii textul contractului. Am ţinut foarte mult la transparentizarea textului, a prevederilor şi clauzelor, pentru că, din păcate, de când a fost lansat acest proiect, din 2012, s-a speculat foarte mult în neştire de cauză. Condiţiile negociate sunt în interesul statului Republica Moldova şi cetăţenilor ei. Aeroportul rămâne în proprietatea statului“, a spus premierul, în această după- amiază.

Prim-ministrul a anunţat că pe lângă Ministerul Economiei va fi creat un grup de monitorizare care săptămânal va informa cum sunt respectate prevederile contractului. „Şi eu, la fel, voi avea grijă ca toate lucrările să fie efectuate conform angajamentelor”, a adăugat Leancă.

Hotărârea cu privire la reconfirmarea aprobării concesionării Î.I. „Aeroportul Internaţional Chişinău” din 4 octombrie 2013 urmează să intre în vigoare la data adoptării actului Curţii Constituţionale privind controlul constituţionalităţii hotărârii Guvernului din 30 mai.

Aeroportul a fost concesionat companiei UK Komaks din Habarovsk, Rusia, care urmează să-l administreze pe o perioadă de 49 de ani. Compania rusă s-a angajat să investească în modernizarea acestui obiectiv 250 de milioane de euro.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite