Poziţia PCRM faţă de turul doi de scrutin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Voronin privesc.eu

Partidul Comuniştilor îndeamnă alegătorii să boicoteze alegerile prezidenţiale, pe care le consideră neconstituţionale. Partidul Comuniştilor propune oamenilor să-şi exprime în masă, prin boicot, dispreţul faţă de cei „doi escroci mincinoşi” (candidaţii care au acces în turul doi de scrutin, n.r.).

Partidul Comuniştilor menţionează într-un comunicat de presă, citat de IPN, că actualele alegeri prezidenţiale sunt neconstituţionale, iar cetăţenii au înţeles acest lucru şi s-au prezentat la vot în număr mic. „Cetăţenii care trăiesc în ţară au manifestat un înalt nivel de conştiinţă şi înţelegerea faptului că alegerile care se desfăşoară sunt anticonstituţionale. Prezenţa necesară pentru declararea primului tur ca unul valid a fost asigurată de secţiile de votare din afara ţării. Contribuţia acestora a fost de 14 la sută”.

Potrivit PCRM, îndoieli serioase trezeşte nu doar constituţionalitatea preşedintelui ales în urma acestor alegeri, ci şi legitimitatea lui morală. În opinia comuniştilor, cei doi candidaţi care au ieşit în turul doi reprezintă „minoritatea absolută a cetăţenilor Republicii Moldova, adică doar o parte foarte neînsemnată a societăţii moldoveneşti”. „Şi Dodon, şi Sandu, încercând să motiveze şi să mobilizeze electoratul „de şoc”, lansează în societate teme dintre cele mai dureroase şi mai spinoase pentru diferite grupe ale populaţiei din Moldova. Ei scot din arsenalul lor doar ceea ce divizează societatea moldovenească, ei dezbină ţara, provocând şi multiplicând spiritul agresiv – şi fac asta nu în cadrul dezbaterilor personale, ci în societate. Ei în mod absolut conştient împing oamenii la o confruntare politică între ei, confruntare de la care până la un conflict civil rămâne doar un pas”, menţionează comunicatul PCRM.

Formaţiunea nu a avut un candidat în actualele alegeri prezidenţiale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite