Postul de televiziune Publika TV are un nou proprietar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Televiziunea de ştiri a fost vândută ieri, 20 mai, directorului general al staţiei, Dumitru Ţîra.

Potrivit site-ului Publika.md, contractul de vânzare-cumpărare a fost semnat la Chişinău, între reprezentanţii Bluelink Comunicazione, firmă care era acţionar majoritar la Publika TV şi Dumitru Ţîra.

,,Am decis să fac acest efort având în vedere valoarea acestui post de televiziune şi a echipei care a dat dovadă de profesionalism. Publika TV este deja un brand pe piaţa media din Moldova. Este prima mea investiţie de o asemenea anvergură şi am deplina convingere că într-un an şi jumătate va fi una profitabilă", a declarat Dumitru Ţîra.

El a mai spus că schimbarea acţionarului majoritar nu se va reflecta în nici un fel în politica editorială a postului. ,,Publika TV va rămâne un post de televiziune echidistant, iar adevăraţii stăpâni vor fi în continuare telespectatorii, care au găsit aici spaţiul în care pot spune liber ce gândesc", a adăugat Ţîra.

Până ieri, în presă circulau zvonuri că milionarul Vladimir Plohatniuc ar fi cumpărat postul de televiziune Publika TV, la preţul de 1 milion de euro.

Publika TV s-a lansat pe piaţă pe 7 aprilie 2010, aflându-se atunci în același holding media cu RealitateaTV din România. Anul trecut, la lansarea televiziunii în Moldova, postul anunța o investiție de peste 4 milioane de euro. Dumitru Ţîra, noul proprietar, deţine funcţia de manager încă de la înfiinţarea companiei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite