Popularitatea lui Putin, la un nou record după atacurile aeriene ale Rusiei din Siria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ruşii îl susţin pe Putin pentru implicarea în războiul din Siria  FOTO: Adevărul
Ruşii îl susţin pe Putin pentru implicarea în războiul din Siria  FOTO: Adevărul

Nivelul de popularitate al liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, a atins un nou record după ce Rusia a lansat mai multe operaţiuni militare pentru susţinerea forţelor subordonate regimului Bashar al-Assad.

Presa rusă scrie că nivelul de popularitate a ajuns la circa 90%, marcând o creştere de 3,3% în doar o săptămână. Sondajul a fost realizat de Centrul privind sondarea opiniei publice de la Moscova în perioada 17-18 octombrie. Specialiştii ruşi susţin că raitingul lui Putin a ajuns atât de înalt datorită „evenimentelor din Siria şi atacurile militare aeriene asupra poziţiilor teroriştilor”.

Peste 80% din ruşi se arată foarte mulţumiţi de activitatea lui Vladimir Putin. Astfel, dacă în martie 2014 după anexarea Crimeei acest nivel era de 76,2%, atunci în mai, 86,2% din populaţia Rusiei consideră că Putin întreprinde acţiuni corecte şi ia decizii bune.

Rusia a lansat atacurile militare aeriene în Siria pe 30 septembrie, Occidentul acuzând puterea de la Moscova că ţinta acestora nu sunt teroriştii, dar forţele de opoziţie din Siria. Kremlinul a respins aceste acuzaţii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite