Polițiștii nu vor mai veghea ordinea publică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliștii nu vor mai fi dislocați la proteste
Poliștii nu vor mai fi dislocați la proteste

Polițiștii nu vor mai asigura ordinea publică, această competență fiind transmisă trupelor de carabinieri. Prevederea se conține într-o nouă lege privind activitatea Poliției, aprobată ieri de Guvern.

De asemenea, în curând vom avea Poliție de stat, care va lucra pe întreg teritoriul țării și va investiga inclusiv infracțiunile internaționale, și Poliție locală, ce va deservi unitățile teritorial-administrative. Munca lor nu va fi mai dirijată de Ministerul Afacerilor Interne, ci de Departamentul Poliție, șeful căruia va fi numit de Guvern, la recomandarea MAI. Totodată, structura va fi demilitarizată. Polițiștii vor primi grade speciale echivalente cu cele ale funcționarilor publici, și nu cu cele militare.

„Este un proiect-pilon de bază a reformei MAI", a declarat ministrul de Interne, Alexei Roibu. Potrivit oficialului, în urma restructurării va fi redus numărul de polițiști, precum și cheltuielile pentru uniformele angajaților care nu vor mai avea statut de polițiști. În același timp, oamenii legii vor primi locuințe de serviciu pe perioada activității profesionale, care însă nu vor putea fi privatizate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite