Poliţiştii de frontieră care au urmărit cum este bătut un tânăr la Briceni şi nu au intervenit, demişi din funcţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Cei doi poliţişti de frontieră care, pe 13 ianuarie, au urmărit, fără să intervină, cum la o staţie PECO din raionul Briceni, un tânăr a fost ameninţat cu cuţitul şi lovit de un individ, au fost demişi din funcţie. Decizia a fost luată în urma anchetei realizate de Ministerul Afacerilor Interne, transmite IPN.

În urma anchetei, s-a stabilit că acțiunile manifestate de către funcționarii vizați, prin adoptarea unui comportament impropriu statutului de polițist sunt contrar normelor etice acceptate în societate și contravin prevederilor cadrului normativ în vigoare.

„Funcţionarul public cu statut special din cadrul MAI are obligația să ia măsuri pentru apărarea vieții, sănătății, onoarei, demnității și averii cetățenilor în cazurile în care ei sunt amenințați de fapte ilegale sau alte pericole, indiferent dacă se află în timpul sau în afara orelor de serviciu”, se arată într-un mesaj al instituţiei.

Incidentul a avut loc în seara de 13 ianuarie, într-o staţie PECO din localitatea Criva, raionul Briceni. Un bărbat a fost ameninţat cu cuţitul şi bătut de către un alt bărbat sub ochii a doi poliţişti de frontieră. Cei doi funcționari, îmbrăcați în uniformă de serviciu, nu au întreprins nicio acțiune de curmare a nelegiuirilor la care au fost martori. După publicarea acestui caz, a fost inițiată o anchetă de serviciu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite