Politicianul ideal în viziunea moldovenilor: are 40 de ani, este religios, proeuropean şi căsătorit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moldovenii cred că politicianul perfect este bărbat, are peste 40 de ani, este căsătorit şi are copii, se arată într-un studiu realizat de Magenta Consulting.

Totodată acesta poate să obţină studii superioare atât în ţară cât şi în afara acesteia. Politicianul perfect trebuie să aibă experienţă în domeniul politic sau în management, să fie religios, să fie vorbitor de limba română şi să aibă o orientare proeuropeană.

 S-au împărţit părerile intervievaţilor la capitolul „vedetă”, 47% consideră că un politician bun e cel ce e deja cunoscut de către popor, pe când 44% sunt convinşi că e nevoie de o persoană nouă în politica Republicii Moldova. Rezultatele cercetării arată că femeile nu sunt solidare între ele, doar 29% din moldovence cred că la putere trebuie să ajungă şi femei. Doar 18% dintre respondenţi ar prefera un politician vorbitor de limba rusă şi 38% cred că acesta trebuie să fie pro CSI. 

Sondajul a fost realizat de Magenta Consulting pe un eşantion probabilistic de 1.129 de respondenţi. Datele au fost colectate în perioada 22 septembrie – 8 octombrie, 2015 prin intermediul interviurilor faţă în faţă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite