Poliţia încearcă să blocheze Marşul Unirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile Republicii Moldova au recurs la intimidări pentru a opri marşul de la Chişinău, organizat de Tinerii Moldovei şi Platforma Unionistă Acţiunea 2012, cu ocazia împlinirii a 203 ani de la divizarea Republicii Moldova. 50 de membri ai organizaţiei Tinerii Moldovei, dar şi 40 de liceeni sunt împiedicaţi de către poliţie, prin diverse mijloace, să participe la manifestaţie.

Un autocar cu 50 de membri ai organizaţiei Tinerii Moldovei şi alte persoane care doresc să participe la manifestaţia care a început la ora 14:00 în Piaţa Marii Adunări Naţionale, sunt blocaţi şi legitimaţi de poliţie la Cahul. Şoferii refuză să pornească spre Chişinău, informează InfoPrut.

Liderul grupului din Cahul a precizat pentru ziarul Timpul că poliţiştii au mers acasă la şoferii companiilor locale de transport unde i-au ameninţat să nu pornească spre Chişinău căci vor fi opriţi şi li se vor lua numerele de înmatriculare. Grupul de manifestanţi din Cahul va încerca să ajungă la Chişinău cu transportul de linie.

În acelaşi timp, aproximativ 40 de liceeni din raionul Floreşti au fost avertizaţi telefonic, prin intermediul părinţilor, de către poliţie că, dacă vor participa astăzi la manifestaţia din Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, vor avea de suferit ca în timpul protestelor de pe 7 aprilie 2009, informează InfoPrut.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite