Temeri că poliţia ar putea împiedica tinerii din raioane să vină la protestul din centrul Chişinăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizatorii manifestaţiei de sâmbătă, 16 mai, acuză Ministerul Afacerilor Interne că ar pregăti acţiuni ce i-ar determina pe tinerii din raioane să nu participe la marşul din centrul capitalei.

Într-un comunicat de presă, organizaţia „Tinerii Moldovei” anunţă că au intrat în posesia unor informaţii potrivit cărora structurile de forţă mobilizate de autorităţile centrale nu vor permite miilor de oameni din teritoriu să se deplaseze sâmbătă la Chişinău, pentru a participa la manifestaţia de amploare din Piaţa Marii Adunări Naţionale, de la ora 14:00.

Organizatorii cred că inspectoratele de poliţie au primit ordin să împiedice maşinile care vor transporta manifestanţii să ajungă la Chişinău.

„Constatăm cu stupoare că autorităţile Republicii Moldova continuă să aplice măsuri abuzive împotriva cetăţenilor săi, împotriva libertăţii de exprimare, de opinie, de asociere şi conştiinţă. Pe această cale, lansăm un apel către populaţie, să nu se teamă să îşi exercite dreptul de a ieşi în stradă şi de a-şi exprima nemulţumirile şi aspiraţiile în Piaţa Marii Adunări Naţionale”, se arată în comunciat.

Totodată, platforma unionista „Acţiunea 2012” anuntă că la manifestaţia de sâmbătă oamenii vor fi invitaţi şi la un alt eveniment care va avea loc duminică, la Prut, la vama Leuşeni-Albiţa. „Scopul acestuia este de a fi alături de cetăţeanul României, George Simion, care va încerca să treacă graniţa la ora 18:00. Participanţii sunt rugaţi să aducă flori şi drapele tricolore”, anunţă tinerii unionişti.

Ministrul de Interne, Oleg Balan, a confirmat pentru Deschide.md faptul că reprezentanţii poliţiei, alături de cei ai procuraturii s-au convocat în şedinţă, însă n-ar fi discutat despre manifestaţia de sâmbătă, ci despre problema criminalităţii, participarea procurorilor la astfel de şedinţe fiind o practică obişnuită.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite