Poetul Mihai Eminescu, comemorat la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi oficiali şi oameni de cultură au depus în această dimineaţă flori la bustul poetului Mihai Eminescu, comemorând 124 de ani de la trecerea în nefiinţă a poetului, relevă IPN.

Preşedintele Parlamentului, Igor Corman, a menţionat că Eminescu este un poet al tuturor timpurilor, unul dintre cei mai mari poeţi romantici, iar în această zi este important să-i aducem un omagiu.

Viceministrul Educaţiei, Loretta Handrabura, a spus că Mihai Eminescu ne reprezintă prin tot ceea ce a scris şi rămâne simbolul identităţii româneşti. 

Preşedintele Uniunii Scriitorilor, Arcadie Suceveanu, a declarat că are o atitudine deosebită faţă de Mihai Eminescu pentru că întreaga noastră istorie, chiar şi lupta pentru renaşterea naţională, este sub semnul poetului.

Preşedintele Academiei de Ştiinţe, Gheorghe Duca, a subliniat că valoarea lui Mihai Eminescu este de nepreţuit pentru neamul nostru. El este acel artist, poet, prozator care a folosit cuvântul pentru a ne spune adevărul.

Pe parcursul zilei de 15 iunie la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor vor fi recitite versurile marelui poet şi vor răsuna cântece patriotice.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite