Bustul lui Mihai Eminescu din Hliboca, lângă Cernăuţi, a fost decapitat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bustul poetului a fost decapitat ieri dimineaţa, cu o zi înaintea ceremoniei de comemorare a 124 de ani de la trecerea lui în nefiinţă.

Bustul lui Mihai Eminescu din Hliboca, regiunea Cernăuţi, care urma să fie inaugurat astăzi, cu ocazia comemorării a 124 de ani de la moartea poetului, a fost decapitat. 

Potrivit vicepreşedintelui Societăţii pentru Cultura Românească ”Mihai Eminescu” din Cernăuţi, Nicolae Şapcă, incidentul a avut loc în dimineaţa zilei de ieri. ”Am primit vestea vineri dimineaţa, la ora 8.00, iar noi am anunţat imediat poliţia, care a început operaţiunile de căutare a indivizilor care l-au decapitat pe Eminescu. Aceştia au vandalizat bustul şi au fugit cu tot cu capul poetului”, a spus el pentru agenţia de presă TOCpress. 

Bustul a fost ridicat la iniţiativa Societăţii Cultura Românească ”Mihai Eminescu”, cu ajutorul financiar al românilor care trăiesc în Cernăuţi. Şapcă a precizat că evenimentul dedicat comemorării a 124 de ani de la trecerea în nefiinţă a lui Mihai Eminescu va fi organizat astăzi, în pofida nefericitului incident.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite