Poduri de piatră peste Prut. Zece localități din municipiul Chișinău s-au înfrățit cu alte zece din județul Iași

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece localități din municipiul Chișinău s-au înfrățit cu alte zece din județul Iași. Primarii celor 20 de orașe și comune au semnat ieri, la Chișinău, acorduri de înfrățire. Este vorba de Cricova - Cotnari, Codru - Ioan Neculce, Durleşti - Miroslava, Sângera - Dumeşti, Vatra - Coarnele Caprei, Bubuieci - Ruginoasa, Budeşti - Sineşti, Ciorescu - Ciurea, Tohatin - Cucuteni şi Coloniţa - Bălţaţi.

În baza acestor acorduri, autoritățile locale de pe ambele maluri ale Prutului vor beneficia de un schimb de informații și experiență în domenii ca administrație, educație, cultură, comerț, agricultură, medicină, turism și sport, vor participa la târguri, expoziții și hramuri. De asemenea, vor putea demara proiecte europene comune pe segmentul transfrontalier România, Ucraina, Republica Moldova.

Preşedintele Consiliul judeţean Iaşi, Constantin Simirad,
a precizat că la Combinatul de vinuri „Cricova", va fi construită Aleea Domnitorilor români şi un parc adiacent, care vor fi inaugurate în iunie.

„Relaţiile dintre România şi Republica Moldova vor avea doar de câştigat în urma acestor acordurilor de înfrăţire. A venit timpul ca, pe lângă poduri de flori, să construim şi poduri de piatră", a menționat secretarul General al Guvernului, Victor Bodiu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite