PLDM nu participă la consultarile de azi în cadrul AIE privind desemnarea unui nou prim-ministru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valeriu Streleţ a declarat că PLDM nu va participa la şedinţa consiliului AIE 3 programată pentru ora 16:00. PLDM urmează să convoace birourile teritoriale ale partidului pentru a se consulta cu privire la ce urmează să facă partidul său.

Streleţ şi-a depus în această dimineaţă demisia în faţa preşedintelui Nicolae Timofti. „În conformitate cun prevederile legale am depus demersul. Norma legală zice că cererea de demisie se depune în trei zile după ce Parlamentul votează moţiunea de cenzură”, a declarat Streleţ după întâlnirea cu preşedintele Republicii Moldova.

Preşedintele urmează să aibă o discuţie cu viceprim-miniştrii pentru a numi pe unul din ei în funcţia de premier interimar. Valeriu Streleţ nu are dreptul să ocupe funcţia de prim-ministru interimar din cauza suspiciunilor de corupţie.

PLDM nu va participa la negocierile la ora 16:00, deoarece se desfăşoară un proces de consultări în cadrul partidului. „Vor avea loc şedinţele birourilor teritoritoriale ale partidului, iar duminică se va lua o decizie” a anunţat Valeriu Streleţ, precizând că va rămâne în politică.

Streleţ a mai spus că nu a comunicat des cu Plahotniuc. ”Înainte de demisia lui Gaburici am avut imprudenţa să fac declaraţii la adresa Procuraturii Generale. Atunci, Plahotniuc m-a sunat şi mi-a spus că am avut înţelegerea de a nu face declaraţii unii împotriva altora” a precizat Streleţ. Acesta a mai menţionat că PD-ul ar avea scenarii  de crearea a noii majorităţi fară PLDM. „Ei sunt sofisticaţi şi au strategii. PD trebuie să-şi asume toate neregulile. Vina deplină pentru involuţiile din Republica Moldova  va aparţine PD, în special lui Marian Lupu şi oamenilor care stau în spatele lui”, a conchis Valeriu Streleţ după ce şi-a depus demisia în faţa şefului statului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite