PLDM îndeamnă forţele de dreapta să creeze un parteneriat politic proeuropean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Partidul Liberal Democrat din Moldova face apel către toate forţele de dreapta proeuropene de opoziţie să creeze un parteneriatul politic pro-european. Irosirea acestei şanse va transforma iremediabil Republica Moldova în cea mai săracă ţară din Europa, cu o zonă depopulată. O va transforma într-o spălătorie regională a banilor de provenienţă dubioasă şi într-o mare problemă la graniţa UE. Declaraţia aparţine preşedintelui PLDM, Viorel Cibotaru.

Într-o conferinţă de presă la IPN, preşedintele PLDM a spus că dezbaterile din 3 octombrie din Parlamentul European au arătat clar că guvernarea socialist-democrată de la Chişinău duce Moldova în trecutul întunecat şi izolat, iar cele mai notabile realizări de la 2009 încoace, precum semnarea Acordului de Asociere şi liberalizarea regimului de vize, sunt puse sub semnul întrebării de către alianţa camuflată PDM-PSRM. 

„Planurile acestei majorităţi de facto sunt de a transforma Moldova într-o feudă autoritară, conduc spre izolarea ţării pe plan internaţional şi spre lipsirea ei de resurse de dezvoltare, de imagine şi perspectivă”, a declarat Viorel Cibotaru.

Liderul PLDM a mai spus că, în pofida declaraţiilor privind parcursul pro-european şi dorinţa de a face o coaliţie postelectorală cu partide de dreapta proeuropene, PDM îşi continuă acţiunile de distrugere sistematică a partidelor de opoziţie, de erodare a instituţiilor statului şi a autorităţilor locale, prin epurări de cadre şi corupere a primarilor şi consilierilor locali din partea PLDM şi a altor partide de opoziţie.

Vicepreşedintele PLDM, Tudor Deliu, preşedinte al fracţiunii parlamentare a liberal-democraţilor, a remarcat că una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă Moldova este justiţia. Guvernarea foloseşte justiţia în folos personal, iar aceasta selectiv rezolvă unele cazuri. 

De aceea, în această sesiune parlamentară, PLDM va evalua activitatea instituţiilor de forţă şi, în conlucrare cu societatea civilă, va veni cu aprecierea lucrurilor şi cu propuneri pentru redresarea situaţiei. „Pentru că ţara se confruntă cu migraţia, cu salarii mici şi alte probleme sociale, PLDM va veni şi cu iniţiative legislative pentru a face o dreptate socială între cetăţenii Republicii Moldova. Totodată se va orienta spre problemele care sunt în Diasporă în contextul schimbării sistemului de vot”, a spus Tudor Deliu.

Vicepreşedintele PLDM, Alexandru Bujorean, este de părere că cetăţenii Republicii Moldova asistă la un proces distructiv, pe cât de periculos, pe atât de calculat al unor lideri politici care nu au drept scop schimbarea spre bine a vieţii din Moldova. „Ei au ca şi ţel conservarea acestei puteri pe care o deţin în totalitate şi extinderea la nivel de localitate şi substituirea interesului de stat, fie el local sau naţional, cu propriile interese”, a spus Alexandru Bujorean.

Reprezentanta tineretului liberal-democrat, Anastasia Cojocari, a îndemnat tinerii să se implice în construirea unei Moldove pro-europene. „Noi, tinerii, suntem puşi în faţa faptului de părăsi familiile, soţii şi copii pentru a pleca peste hotare şi a ne căuta un post de muncă undeva printre străini. Noi, tinerii, trebuie să creăm o platformă mai sănătoasă pentru tinerii care vor cu adevărat un viitor acasă”, a spus Anastasia Cojocari.

Cât priveşte viitoarele alegeri parlamentare, PLDM nu a decis încă dacă va participa independent sau în cadrul unui bloc electoral. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite