PDM va susţine politic reformarea organelor de control

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO pdm.md
FOTO pdm.md

Partidul Democrat va susţine politic conceptul Ministerului Justiţiei privind reformarea unor organe de drept la capitolul efectuării controalelor. Anunţul a fost făcut de către deputatul Sergiu Sârbu, secretarul formaţiunii, după şedinţa tradiţională de la sediul partidului, transmite IPN.

„Propunerea legislativă pentru care ni s-a cerut azi suportul politic are scopul de a elibera mediul de afaceri de presiunea organelor de drept, sporirea mecanismului de protecţie împotriva controalelor excesive ale acestora, împotriva percheziţiilor abuzive, acţiuni care fac imposibilă activitatea economică”, a declarat Sergiu Sârbu.

Proiectul prevede, în cazul infracţiunilor economice, să fie pus accentul pe recuperarea prejudiciului cauzat, pe îndepărtarea greşelilor şi prevenirea acestora pe viitor. O faptă va fi considerată penală doar după ce au fost epuizate mecanismele de remediere sau dacă este la nivelul gravităţii care reprezintă un risc iminent pentru ordinea publică, securitatea şi siguranţa persoanelor, mediului înconjurător etc.

Sergiu Sârbu a adăugat că proiectul este inspirat în mare parte din observaţiile pe care mediul de afaceri le-a transmis, observaţii care ţineau de abuzurile atestate în domeniu timp de mai mulţi ani. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite