Platon a fost reţinut. Informaţia este confirmată de Procuratura de la Kiev

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Veaceslav Platon, fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, a fost reţinut luni, 25 iulie, la Kiev, de ofiţerii Serviciului de Securitate şi procurorii ucraineni, după ce a fost dat în urmărire internaţională de autorităţile de la Chişinău.

Într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale de la Kiev plasat pe pagina oficială a instituţiei, de pe Facebook, se arată că procurorii au reţinut un cetăţean al Republicii Moldova, dat în căutare internaţională, pentru spălare de bani şi fraudă bancară.

În comunicatul de presă nu scrie numele celui reţinut, dar se presupune că ar fi vorba de cetăţeanul Veaceslav Platon. Ulterior, a apărut şi o fotografie pe Facebook cu momentul reţinerii omului de afaceri.

Platon urmează să fie extrădat autorităţilor de la Chişinău. 

Deocamdată, Procuratura Generală a Republicii Moldova nu a confirmat reţinerea lui.

Ex-deputatul a fost anunţat în urmărire naţională şi internaţională luni, 25 iulie, de către şeful procuraturii anticorupţie, Viorel Morari. 

Morari susţine că Platon este suspectat de fraudarea Băncii de Economii, în sumă de peste 800.000.000 de lei. De asemenea, procurorul a declarat că omul de afaceri ar fi condus acţiuni de spălare de bani pe teritoriul Republicii Moldova.

La rândul său, Platon a afirmat că în spatele acestor acţiuni ar sta prim-vicepreşedintele PD, Vlad Plahotniuc. El a subliniat că beneficiarul furtului de la BEM ar fi anume Plahotniuc şi se declară nevinovat.

Veaceslav Platon este un politician şi un om de afaceri din Republica Moldova, dar are şi cetăţenie rusă. În 1994 a devenit vicepreşedinte al consiliului de administrare al băncii Moldincombank, apoi şi vicepreşedinte al consiliului băncii Investprivatbank. A avut afaceri în domeniul zahărului în Republica Moldova, ulterior în domeniul atomo-energetic din Ucraina. A fost implicat în mai multe scandaluri de escrocherie şi fraude economice, fiind cunoscut şi ca „raiderul nr.1 din CSI”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite