Platforma pentru Egalitate de Gen, îngrijorată că în Guvern se regăsesc doar două femei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Platforma pentru Egalitate de Gen (PEG) se arată îngrijorată de faptul că în noua structură a Guvernului sunt doar două femei, fapt ce constituie o sfidare a angajamentelor naţionale şi internaţionale de promovare a egalităţii de gen în procesul decizional.

Membrii PEG au expediat un apel autorităţilor statului prin care solicită respectarea cotei de 40% la formarea Cabinetului de miniştri şi a echipelor de conducere a ministerelor, pentru ca în componenţa acestuia să se regăsească cel puţin patru femei, transmite IPN.

„Considerăm acest fapt unul nedemocratic şi menit să continue subreprezentarea femeilor din Republica Moldova. Acest fapt reprezintă o încălcare gravă de către Guvern a legislaţiei Republicii Moldova care garantează reprezentarea echitabilă a femeilor şi bărbaţilor în funcţii decizionale. Mai mult, acesta este un regres în respectarea angajamentelor internaţionale şi naţionale asumate cu privire la egalitatea de gen”, se arată în apel.

Continuând în acest ritm de ignorare a dimensiunii de gen şi a subreprezentării femeilor în funcţiile de decizie, Guvernul contribuie la perpetuarea unei societăţi patriarhale şi la excluderea femeilor din procesele decizionale.

În formula nouă a Guvernului, votată de Parlament la 21 iulie, se regăsesc două femei. Este vorba despre Monica Babuc, care va conduce Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării şi Stela Grigoraş, care va gestiona Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite