Plăcuţele cu numerele de înmatriculare vor fi mai ieftine şi vor avea mai multe elemente de securitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plăcuţele de înmatriculare vor fi mai ieftine cu 50 de lei FOTO: Adevărul
Plăcuţele de înmatriculare vor fi mai ieftine cu 50 de lei FOTO: Adevărul

Începând de astăzi, plăcuţele cu numerele de înmatriculare a automobilelor vor fi produse exclusiv de către întreprinderea de stat „Registru“.

Instituţia a procurat utilaj special, în sumă de circa 100.000 de euro, iar plăcuţele eliberate vor conţine mai multe elemente de securitate, dar vizual nu se vor deosebi de cele eliberate anterior, transmite IPN.

Ministrul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, Pavel Filip, a menţionat, într-o conferinţă de presă, că noul sistem de producere a plăcuţelor asigură un grad mai mare de protecţie a numerelor de înmatriculare şi reduce cheltuielile de producere. La prima etapă, preţul se micşorează cu 50 de lei. Astfel, în loc de 390 de lei, pentru un număr de înmatriculare se va plăti 340 de lei.

Pe parcursul ultimilor 12 ani, plăcuţe cu numerele de înmatriculare au fost confecţionate de către o întreprindere privată, în baza unui contract, care a expirat la 31 decembrie 2013. În urma unui studiu, s-a decis ca „Registru“ să preia această sarcină. „Sunt semne suplimentare de protecţie, există o bază de date exhaustivă, de la producerea plăcuţei până la distrugerea ei”, a spus ministrul.

În perioada ianuarie-noiembrie 2013, în Republica Moldova au fost eliberate peste 80 de mii de seturi de plăci, din care 2,6% (2083 seturi) cu simboluri solicitate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite