De la începutul anului, Serviciul Vamal a eliberat peste 280.000 de viniete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul anului curent Serviciul Vamal a eliberat peste 280.000 de viniete, care au adus la bugetul de stat al ţării un venit de circa 36 milioane de lei.

În acelaşi timp, au fost întocmite 1.694 procese, pentru conducerea vehiculului neînmatriculat în Republica Moldova, fără certificatul ce atestă achitarea vinietei pentru o perioadă mai mică de şapte zile şi s-au încasat amenzi de 1 683 100 lei.

Totodată, au fost întocmite 823 de procese verbale şi încasate amenzi în sumă de 1.054.350 de lei, pentru conducerea vehiculului fără certificatul ce atestă achitarea vinietei pentru o perioadă mai mare de şapte zile.

Vinieta reprezintă taxa pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele neînmatriculate în Republica Moldova şi se aplică începând cu 1 noiembrie 2012.

Perceperea vinietei se efectuează de către organul vamal, care eliberează un certificat standardizat ce confirmă achitarea taxei şi termenul de valabilitate. Taxa nu se aplică asupra automobilelor înregistrate în rmn.

În context, Serviciul Vamal atenţionează cetăţenii asupra respectării termenelor şi modului de achitare a acestei taxe în bugetul statului, pentru a evita sancţionarea contravenţională. Concomitent, persoanele sunt atenţionate să nu recurgă la falsificarea vinietei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite