Pirkka Tapiola, despre necesitatea de a accelera reconstruirea drumurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Pirkka Tapiola, accentuează necesitatea accelerării progresului de implementare a contractelor în domeniul infrastructurii drumurilor. Şeful Delegaţiei UE a abordat această temă în cadrul unei întrevederi cu conducerea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor.

În cadrul discuţiilor s-a făcut o trecere în revistă a proiectelor de infrastructură a drumurilor naţionale iniţiate cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Oficialii au discutat despre  necesitatea prelungirii termenului grantului oferit pentru construcţia drumului de ocolire a oraşului Ungheni, care va face conexiune cu autostrada Targul-Mureş - Iaşi - Ungheni printr-un pod rutier amplasat în satul Zagarancea. Uniunea Europeana a oferit 25 de milioane de euro pentru construcţia drumurilor de ocolire a oraşelor Vulcăneşti şi Ungheni, dar şi a satului Bahmut, pe traseul Chişinău-Ungheni.

Ministrul Transporturilor, Iurie Chirinciuc, a precizat că pe anumite sectoare de drum care se află în reconstrucţie au loc întârzieri în executarea lucrărilor, fapt pentru care unele companii sunt penalizate. Cu companiile care nu se vor mobiliza şi nu vor accelera progresul vor fi reziliate contractele. Oficialul a amintit în context că, din aceleaşi motive de întârziere, a fost reziliat unul din cele trei contracte de reabilitare a drumului M3 Chişinău-Giurgiuleşti, semnate cu compania românească Pa&Co.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite