Piese de teatru, expoziţii şi concerte. Ce facem în acest weekend?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În această seară va avea loc concertul „Dorurile noastre toate”. FOTO Adevărul
În această seară va avea loc concertul „Dorurile noastre toate”. FOTO Adevărul

În acest weekend, agenda culturală a Chişinăului are oferte interesante pentru toţi. Vineri seară, puteţi încheia o săptămână de muncă mergând la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” unde se joacă spectacolul „Iaşii în carnaval” de Vasile Alecsandri, de la ora 18:30.

Serile de sâmbătă şi dumincă pot fi însufleţile tot la Teatrul Naţional, unde pe 28 martie vine trupa Teatrului „Vasile Alecsandri” din Iaşi cu spectacolul „Acasă, în miezul verii”, o comedie neagră care are în prim-plan o familie disfuncţională din Oklahoma. Piesa, scrisă de Tracy  Letts, a câştigat premiul Pulitzer fiind jucată şi pe Broadway. Duminică, se joacă spectacolul dedicat copiilor, dar şi părinţilor „Peppi Ciorap Lung”.

Expoziţie BoomArt

În perioada 26-30 martie, la Art-Labyrinth Café are loc expoziţia de picturi „BoomArt”, realizată pentru promovarea tinerilor pictori amatori. Aceştia vor ţine un discurs şi vor povesti vizitatorilor cum au început să picteze, ce îi inspiră şi cum văd viitorul picturii în Republica Moldova. Intrarea costă 10 lei, iar vizitatorii trebuie să respecte un dress code: Rainbow şi să poarte, aşadar, haine cât mai colorate.

În această seară, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” organizează concertul extraordinar de muzică populară „Dorurile noastre toate” care încununează seria de manifestări organizate de ICR Chişinău pentru a marca cei 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Pe scena Palatului Naţional „Nicolae Sulac” vor evolua naistul Gheorghe Zamfir şi cântăreaţa Sofia Vicoveanca alături de Orchestra Naţională de muzică populară „Lăutarii”, condusă de maestrul Nicolae Botgros.

La Teatrul „Eugene Ionesco”, vineri şi dumincă, se vor juca două dintre cele mai cunoscute spectacole: drama „Oscar şi Tanti Roz” şi, respectiv, comedia „Chiriţa în provincie”. Sâmbătă va fi seara veseliei întrucât teatrul vă invită la un show de comedie inedit cu tinerii actori Dan Melnic şi Valeriu Pahomi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite