PERICOL DE RADIAȚII Utilizarea aparatelor Roentgen învechite a fost interzisă în 20 de centre medicale din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Verificările au fost făcute cu ajutorul unor echipamente de verificare a parametrilor de lucru pentru aparatele Roentgen și pentru evaluarea contaminării radioactive a suprafețelor obiectelor, primite sub formă de donație, din Suedia.

Dispozitivele Roentgen învechite au fost interzise în aproximativ 20 de centre medicale din țară, relevă Info-Prim Neo. Această măsură a fost luată imediat după ce inspectorii Agenției Naționale de Reglementare a Activităților Nucleare și Radiologice (ANRANR) au descoperit că aceste aparate medicale nu corespund standardelor privind radiațiile.

Directorul ANRANR Artur Buzdugan a precizat pentru sursa citată faptul că au fost aplicate amenzi cuprinse între 1.000 și 3.000 de lei, considerate infime în comparație cu complicațiile dezvoltate de către pacienții și medicii care sunt expuși la radiațiile emise de aceste aparate.

Verificările au fost făcute cu ajutorul unor echipamente de verificare a parametrilor de lucru pentru aparatele Roentgen și pentru evaluarea contaminării radioactive a suprafețelor obiectelor, donate de către Autoritatea Suedeză de Securitate Radiologică.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite