Pentru a evita blocajele financiare, achiziţiile publice şi investiile instituţiilor de stat au fost stopate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Organizarea licitaţiilor privind achiziţiile publice a fost suspendată FOTO: Adevărul
Organizarea licitaţiilor privind achiziţiile publice a fost suspendată FOTO: Adevărul

Agenţia Achiziţii Publice anunţă că au fost sistate temporar, începând cu ziua de marţi, 7 iulie, licitaţiile privind achiziţionarea bunurilor şi serviciilor cu scopul de evita blocaje financiare.

Agenţia Achiziţii Publice (AAP) a primit o scrisoare de la Ministerul Finanţelor în care a fost atenţionată asupra faptului că „în contextul evoluţiilor macroeconomice nefavorabile şi insuficienţei surselor interne şi externe de finanţare a deficitului bugetar aprobat pe anul 2015, cheltuielile bugetare au fost suspendate.

„În baza cadrului legal existent, finanţarea de la bugetul de stat se va efectua doar pe cheltuielile cele mai necesare, care asigură funcţionalitatea instituţiilor bugetare (cheltuieli de personal, cheltuieli de regie şi alte cheltuieli fără care instituţia n-ar putea funcţiona), în rest, cheltuielile ce ţin de procurări, reparaţii şi investiţii urmează să fie suspendate atât la componenta de bază, cât şi la componentele mijloace speciale şi fonduri speciale”, mai comunică autorităţile. 

În acest context, AAP susţine că pentru evitarea unor blocaje financiare, generate de neplăţile în sectorul bugetar, au fost sistate, începând cu ziua de ieri, temporar licitaţiile privind achiziţionarea bunurilor şi serviciilor. 

Amintim că ministrul Finanţelor, Anatol Arapu, a declarat că situaţia va reveni la normal după instituirea noului Guvern şi iniţierea negocierilor cu Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite