Pe piaţa Moldovei ar mai putea intra un nou operator de telefonie mobilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Licenţa 4G costă 10 milioane de euro
Licenţa 4G costă 10 milioane de euro

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) va scoate la licitaţie a treia licenţă pentru serviciile de generaţia a patra 4G, costul căreia este de 10 milioane de euro.

În acest an ANRCETI intenţionează să organizeze un nou concurs pentru cea de a treia licenţă de prestare a serviciilor publice de comunicaţii electronice cu acces radio în bandă largă, numite convenţional servicii 4G, a anunţat Sergiu Sâtnic, directorul agenţiei.

Potrivit lui Sâtnic la acest concurs ar putea participa şi companii ce nu sunt prezente pe piaţa de telefonie mobilă a Republicii Moldova. "Intrarea unei noi companii ar putea stimula concurenţa pe această piaţă“, a declarat Sergiu Sâtnic. La finele lunii septembrie 2012, ANRCETI a expediat companiilor de telefonie mobilă (Orange Moldova, Moldcell şi Moldtelecom) invitaţii de depunere a cererilor de obţinere a licenţelor pentru serviciile de generaţia a patra 4G.

Companiile Orange şi Moldcell au dat curs invitaţiei şi au obţinut aceste licenţe achitând câte 10 milioane de euro. În acelaşi timp Moldtelecom a anunţat că nu are de gând să cumpere licenţa.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite