Pe 27 martie, Dan Puric prezintă spectacolul „Suflet Românesc“ la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spectacolul are loc cu ocazia aniversării a 96 de ani de la unirea Basarabiei cu România Foto: Adevărul
Spectacolul are loc cu ocazia aniversării a 96 de ani de la unirea Basarabiei cu România Foto: Adevărul

Actorul, regizorul şi eseistul Dan Puric susţine un spectacol de mimă pe scena Teatrului Naţional „Mihai Eminescu“ din Chişinău, cu ocazia aniversării a 96 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

Joi seara, pe 27 martie, de la ora 19.30, la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu“ din Chişinău, cunoscutul actor, regizor şi eseist român Dan Puric îţi prezintă un spectacol de mimă despre valorile sufletului românesc. În vinerea imediat următoare, de la ora 18.00, spectacolul „Suflet Românesc“ va fi continuat de o conferinţă pe aceeaşi temă. Evenimentele au loc cu prilejul aniversării a 96 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Revolta, umorul şi speranţa se împletesc în opera maestrului Dan Puric, într-o metaforă care îşi propune să ridice omul românesc din precaritatea acestei lumi către o perspectivă mistică asupra istoriei. Prin pantomimă, Dan Puric spune povestea ieşirii din comunism a poporului român şi a încercării lui, uneori istovitoare, de adecvare la sistemul occidental.

„Dedic acest spectacol poporului român, frumuseţii lui interioare necorupte, care într-o zi îl va ajuta sa se refacă. Iubind aceasta frumuseţe va avea puterea ca odată plecat in lume sa-i tămăduiască şi pe alţii“, a spus artistul.

Conferinţa „Suflet Românesc“ continuă seria evenimentelor pe care maestrul Dan Puric le prezintă la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu“, în organizarea Institutul Cultural Român şi a Fundaţiei ART PRODUCTION. După conferinţa de pe 28 martie va avea loc lansarea cărţii Suflet Românesc de Dan Puric şi a DVD-Box-ului „Conferinţele Dan Puric la Ateneul Român”, în ediţie specială.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite