PD vrea crearea unei majorităţi parlamentare cu deputaţii care au părăsit PCRM. Vlad Plahotniuc va participa la negocieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, a salutat decizia celor 14 deputaţi comunişti de a părăsi fracţiunea parlamentară şi partidul, anunţând că reprezentanţii celor două echipe se vor întâlni astăzi pentru a discuta despre crearea unei platforme social-democrate, care va constitui baza majorităţii parlamentare pro-europene în Parlament.

Marian Lupu a declarat luni, 21 decembrie, în cadrul unui briefing de presă, în numele Partidului Democrat, că decizia colegilor din Parlament de a părăsi fracţiunea şi Partidul Comuniştilor din care făceau parte este un gest binevenit în contextul politic tensionat prin care trece Republica Moldova.„Au dat dovadă de maturitate şi responsabilitate pentru viitorul Republicii Moldova. Vreau să salut un asemenea gest. Nu mă refer la decizia de a părăsi PCRM, dar mă refer la decizia de a participa la formarea unei noi majorităţi parlamentare. Am vorbit mai mult în ultimul timp despre iresponsabilitate în cazul unor alte partide. Salut intenţia de a crea o platformă social-democratică, mai ales că PD a adresat propunerea aceasta Partidului Comuniştilor”, a subliniat liderul democraţilor.

Potrivit lui Marian Lupu, în acest mod va fi asigurat parcursul european al Republicii Moldova, iar mai mulţi deputaţi PCRM au susţinut anterior iniţiativele pro-europene şi democratice. „Este foarte utilă crearea acestei platforme care ar urma să voteze unitar pentru prioiectele de reformă. Înseamnă automat şi un număr mai mare de voturi, ceea ce înseamnă o voce mai puternică în Parlament, suport în implementarea reformelor şi votarea şefului statului şi asigurarea unei stabilităţi pentru trei ani înainte”, a menţionat Marian Lupu.

Deputatul democrat a anunţat că, în această seară, va avea loc o primă întâlnire tehnică, iar delegaţia reprezentanţilor PD va fi condusă de vicepreşedintele formaţiunii, Vlad Plahotniuc. Marian Lupu a amintit despre decizia omului de afaceri de a reveni în politică, declarând că este un gest necesar şi binevenit. „Este o situaţie grea şi are nevoie de capacitate maximă a resurselor umane ale Partidului Democrat. Îşi va aduce aportul aşa cum şi-a adus aportul şi la crearea altor alianţe sau la numirea şefului statuilui. La întâlnirea din această seară vrem să vedem care este viziunea deputaţilor privind crearea platformei şi să vedem cum va fi conturizată această platforma, care va constitui nucleul pentru formarea unei majorităţi parlamentare pro-europene stabile. Echipele care vor participa la discuţii vor reuşi să stabilească chiar şi până la sfârşitul acestei săptămâni principiile pentru ca să semnăm un acord de constituire a unei platforme social-democrate în Parlament. Este un pas important spre ieşirea din criză”, a mai spus Lupu.

Liderul democraţilor a menţionat că se va discuta şi la întrevederea cu preşedintele Nicolae Timofti despre crearea acestei platforme, iar în câteva ore va ieşi pentru a face declaraţii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite