Pavel Filip: Summitul PaE a redat un suflu nou aspiraţiilor europene ale Moldovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Summitul Parteneriatului Estic care a avut loc săptămâna trecută la Bruxelles a redat un suflu nou în aspiraţiile europene ale Republicii Moldova şi acest lucru a fost cel mai important. Totodată, Declaraţia summitului conţine doar teze pozitive atunci când se referă la Moldova. Aprecierile au fost făcute de premierul Pavel Filip în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune, transmite IPN.

Prim-ministrul susţine că declaraţia summitului conţine un limbaj pozitiv pe multe aspecte cum ar fi cel de integrare în coridoarele europene de transport, reţeaua TNT. De asemenea, s-a vorbit în limbaj pozitiv la subiectul reducerii tarifelor la convorbirile în roaming cu Uniunea Europeană, la aspectul securităţii energetice. „Pentru noi este foarte important acest lucru şi eu sper foarte mult, aşa cum ne-am propus, cu suportul Uniunii Europene, să asigurăm interconexiunea pe energie. Sper foarte mult anul viitor să vedem progrese palpabile în acest sens – interconexiunea pe gaze naturale cu România”, spune premierul.

Pavel Filip a precizat că în cadrul summit-ului s-a discutat şi despre dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii. „Un element aparte cred că este programul celor 20 de livrabile până în anul 2020, un program foarte interesant”, a afirmat premierul. Potrivit lui, există intenţia de a dezvolta un plan de acţiuni pentru asigurarea livrării acestor rezultate.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite