Pavel Filip, săgeţi către Dodon după întâlnirea cu premierul României: În pofida unor declaraţii tari care se fac la Chişinău, ştim care ne sunt prietenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul României Mihai Tudose şi premierul Republicii Moldova Pavel Filip s-au intalnit la Chisinau FOTO GOV.MD
Premierul României Mihai Tudose şi premierul Republicii Moldova Pavel Filip s-au intalnit la Chisinau FOTO GOV.MD

Premierul moldovean Pavel Filip a declarat, după întâlnirea cu premierul român Mihai Tudose, că drumul Republcii Moldova este spre UE, iar România este un adevărat prieten pentru Chişinău, „în pofida unor declaraţii tari ale unor oficiali moldoveni“, cu trimitere chiar la preşedintele Igor Dodon, cel care a criticat în dese rânduri apropierea României de Republica Moldova.

„Relaţia cu România nu este o simpă relaţie bilaterală între două state, este o relaţie profundă, este o relaţie de suflet, pentru că avem aceeaşi limbă, aceeaşi istorie. Am reuşit să depăşim acest cadru protocolar şi să avem un dialog foarte sincer şi prietenos. În pofida unor declaraţii tari care se fac din partea unor oficiali de la Chişinău, Rep. Moldova ştie care îi sunt adevăraţii prieteni şi care îi este drumul: drumul este spre UE. România este principalul partener economic pentru R Moldova“, a spus Pavel Filip, într-o conferinţă de presă comună cu premierul român Mihai Tudose. 

De partea cealaltă, Mihai Tudose a spus:  „Am declarat la începutul mandatului că prima mea vizită va fi în Moldova, ca o formă de ataşament faţă de eforturile extraordinare făcute de cetăţenii moldoveni. România înţelege să fie aproape şi să susţină în continuare Guvernul“. 

Într-o conferinţă de presă în care a făcut bilanţul primelor 100 de zile de activitate de la învestirea sa în funcţie, Igor Dodon, preşedintele prorus de la Chişinău a anunţat că principalul său obiectiv este lupta cu unionismul.

"Unirea nu va fi atât timp cât noi suntem în viaţă, acest lucru nu va fi. Eu îi stimez pe vecinii noştri, pe prietenii noştri români, dar noi avem statul nostru, pământul nostru. După ce vom avea majoritate parlamentară, vom adopta aceeaşi legislaţie ca şi în România. Nu se poate la voi, nu se poate nici la noi. Dacă la voi se poate, atunci spuneţi-le celor ce spun că pământurile ce aparţin Moldovei să fie returnate. Niciun fel de fraţi mai mari sau mai mici!', a conchis Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite