Pavel Filip îşi doreşte un dialog permanent cu societatea civilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Întâlnirea dintre Pavel Filip şi societatea civilă. FOTO Guvernul Republicii Moldova
Întâlnirea dintre Pavel Filip şi societatea civilă. FOTO Guvernul Republicii Moldova

Prim-ministrul Pavel Filip s-a întâlnit, pe parcursul a două zile consecutiv, cu reprezentanţii Consiliului Organizaţiilor Neguvernamentale din Republica Moldova. Aceştia au convenit să dialogheze permanent în vederea soluţionării problemelor din Republica Moldova, se arată într-un comunicat al Guvernului.

„Guvernul trebuie să resimtă presiunea societăţii civile, care este ochiul de veghe. Urmează să identificăm cele mai eficiente mecanisme şi forme pentru acest dialog”, a menţionat Filip, adăugând că îşi doreşte să aibă un dialog permanent cu societatea civilă.

Pavel Filip a declarat că solicitările recepţionate din partea Forumului Civic, mesajele venite de la Guvernul României, din partea Statelor Unite ale Americii, respectiv din partea structurilor Uniunii Europene corespund obiectivelor guvernării. „La baza programului nostru de guvernare se află Acordul de Asociere. Am constatat că aici avem multe restanţe. Am decis să ne mişcăm repede pentru a le lichida. Avem însă şi chestiuni stringente, între care elucidarea furtului miliardului, stabilizarea sectorului financiar-bancar, reformarea justiţiei, a instituţiilor abilitate să lupte împotriva corupţiei.”, a mai spus şeful Executivului.

La rândul lor, reprezentanţii societăţii civile au confirmat disponibilitatea de a delega trei persoane în cadrul Consiliului Naţional de Participare. În acelaşi timp, ei au solicitat Guvernului să se implice în soluţionarea problemelor privind modificarea legii cu privire la impozitul de 2 la sută în favoarea ONG-lor şi finanţarea voluntariatului.

În opinia sectorului neguvernamental, este oportună crearea unei instituţii care să asigure cadrul necesar pentru un dialog permanent şi eficient între Guvern şi societatea civilă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite