Filip vrea să elimine restanţele privind integrarea europeană în 30 de zile. „Ştiu că este un termen ambiţios”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlamentul şi Guvernul s-au convocat în prima şedinţă comună FOTO. Alexandru Tarlev
Parlamentul şi Guvernul s-au convocat în prima şedinţă comună FOTO. Alexandru Tarlev

Premierul Pavel Filip a anunţat că Guvernul îşi propune ca să recupereze în termen de 30 de zile restanţele privind implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, menţionând că din 100 de proiecte de legi care trebuiau transmise în 2015 în Parlament, pe masa deputaţilor au ajuns doar 32.

Şeful Executivului, Pavel Filip, a declarat după şedinţa comună a Guvernului şi Parlamentului, care a avut loc vineri, 11 februarie, că priorităţile privind aplicarea prevederilor Acordului de Asociere cu UE au fost evidenţiate în cadrul şedinţei Comisiei guvernamentale pentru integare europeană. „Este un termen ambiţios, dar ne vom mobiliza bine la guvern pentru a ne mişca foarte repede şi să revenim la un grafic normal de implementare a Acordului”, a menţionat prim-ministrul.

Potrivit lui Pavel Filip, priorităţile în acest sens se referă la reforma justiţiei, sectorul energetic şi cel agricol, fiind necesară depunerea unor eforturi suplimentare având în vedere că din cele 100 de proiecte de lege referitoare la implementarea Acordului, în 2015 au ajuns pe masa deputaţilor doar 32 de proiecte.

La rândul său, şeful Legislativului, Andrian Candu, a spus că astfel de şedinţe vor avea loc lunar, următoarea fiind programată pentru 11 martie. „Cele mai stringente iniţiative legislative ce ţin de integrarea europeană vor fi aprobate în primele şedinţe ale Parlamentului”, a precizat Candu.

Menţionăm că Parlamentul şi Guvernul s-au întrunit în prima şedinţă comună pentru a sincroniza agendele de lucru şi pentru a stabili care sunt agajamentele şi priorităţile pentru perioada imediat următoare.  

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite