Patru lacuri din Chişinău, infestate cu microbacterii periculoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii au descoperit microbacterii care pot pune în pericol sănătatea oamenilor în patru lacuri din Chişinău: de la Vatra, Parcul Râşcani, Valea Morilor şi Valea Trandafirilor.

Rezultatele analizelor probelor de apă prelevate de către Centrul de Sănătate Publică din Chişinău atestă prezenţa bacteriilor E.coli şi Enterococi, care pot provoca infecţii digestive. În plus, în nisipul de pe plajele acestor lacuri au fost depistate ouă de helminţi, relevă IPN.

Specialiştii previn populaţia că, intrând în contact cu apa contaminată, pe lângă infecţiile digestive, pot contracta boli de piele, se pot îmbolnăvi de hepatită virală A sau meningită. „Nisipul este poluat din cauza numărului mare de maidanezi care se plimbă pe plajele lacurilor din Chişinău, dar şi pentru că plajele nu au fost renovate, doar afânate“, a declarat Livia Mazur, medic igienist la Centrul Municipal de Sănătate Publică.

Pentru prevenirea infecţiilor, lacurile trebuie să fie curăţate, iar canalizarea pluvială să fie funcţionabilă. Totodată, ar trebui să fie construite diguri de protecţie, pentru a preveni scurgerea apelor pluviale.

Lacurile din Chişinău au în prezent un rol exclusiv decorativ. Scăldatul este interzis.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite