Partidul ŞOR: Pretinsa evaluare a judecătorilor, un nou atac asupra independenţei justiţiei şi o deturnare a atenţiei de la problemele reale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marina Tauber, deputat Partidul SOR
Marina Tauber, deputat Partidul SOR

Fracţiunea Partidului „ŞOR” se abţine de la votarea componenţei comisiei de evaluarea judecătorilor, pentru care luni, 4 aprilie, a fost convocată o şedinţă specială a Parlamentului. Deputata Marina Tauber a declarat, într-un briefing de presă, că acţiunile PAS în această direcţie nu au nimic în comun cu actul justiţiei şi reprezintă o încercare de a deturna atenţia publicului de la problemele reale cu care se confruntă ţara.

„Guvernarea încearcă, prin toate mijloacele posibile, să deturneze atenţia opiniei publice de la problemele grave, care există în societate şi pe care nu are capacitate şi nici dorinţă să le soluţioneze. Astfel, continuă să-i servească teme false şi să provoace dezbateri sterile, fără importanţă şi valoare reală. Altfel spus, să-i ofere circ în loc de pâine”, a declarat Marina Tauber.

Potrivit reprezentanţilor Partidului ŞOR, modul în care se formează comisiile de evaluare ascunde intenţia PAS de a-şi subordona în totalitate justiţia.

„După ce a capturat toate instituţiile de control, după ce şi-a băgat Procuratura în buzunar şi o utilizează pe larg pe post de bâtă politică, după ce şi-a subordonat SIS-ul, CNA-ul, ANI-ul şi toate celelalte organe de anchetă, precum şi CEC-ul, audiovizualul şi toate instituţiile care stau la straja democraţiei, acum, vrea să-i lipsească de orice autonomie şi pe judecători”, a spus deputatul. 

Mai mult, Marina Tauber a făcut trimitere şi la sondajele de opinie, care arată că mai bine de două treimi din cetăţeni, printre care şi foarte mulţi votanţi ai PAS, consideră că justiţia este capturată de actuala putere.

„Dacă nu-i credeţi pe propriii cetăţeni, uitaţi-vă atunci peste verdictul Comisiei de la Veneţia cu privire la Legea Procuraturii şi constatările privind politizarea acestei instituţii. Noi nu negăm importanţa luptei împotriva corupţiei şi a unei justiţii independente şi echitabile, doar că am avut suficient timp să ne convingem că ceea ce face PAS şi Maia Sandu nu are nimic în comun nici cu statul de drept, nici cu profesionalismul şi nici cu meritocraţia. Dimpotrivă, nu fac altceva decât să captureze brutal toate instituţiile statului şi să distrugă şi ultima umbră de democraţie care există în această ţară”, a subliniat Tauber.

În context, deputatul a menţionat că filtrele Maiei Sandu şi concursurile de meritocraţie ale actualei guvernări au căpătat deja alură anecdotică şi au devenit subiect de glume în societate.

„Iată de ce, fracţiunea noastră refuză să susţină această iniţiativă şi este dispusă să revină la subiect abia atunci când vom avea mai multă transparenţă, dezbateri serioase şi complexe şi, cel mai important, atunci când vom vedea că există, cu adevărat, bună intenţie”, a mai declarat Marina Tauber.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite