Partidul Şor cere demisia ministrului de Interne, Ana Revenco

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Revenco, ministru de Interne
Ana Revenco, ministru de Interne

Fracţiunea Partidului „ŞOR” îi cere ministrului de Interne, Ana Revenco, să-şi dea demisia din funcţie, în caz contrar, va depune o moţiune simplă împotriva ei. Într-un briefing de presă, deputatul Marina Tauber a acuzat-o pe şefa de la MAI că foloseşte Poliţia în interes politic şi că dă afară oamenii din sistem, pentru a-şi numi în funcţii de conducere prieteni, rude şi cumetri.

„Asistăm la un amplu proces de epurări de cadre, care nu au nimic în comun cu meritocraţia şi profesionalismul. Totul se rezumă la demiteri abuzive şi la o banală înlocuire a cadrelor vechi cu oameni loiali actualei puteri, al căror rol este nu să apere cetăţenii şi să stea la straja legii şi a Constituţiei, ci să folosească ilegal aceste pârghii de influenţă în interes pur politic şi de grup, ca instrument de presiune şi şantaj”, a declarat Marina Tauber. 

Ea a amintit, în context, despre presiunile asupra şefului batalionului cu destinaţie specială „Fulger”, confirmate şi de o înregistrare audio apărută în spaţiul public, precum şi despre demiterea abuzivă a şefului IP Călăraşi. 

„Asta se întâmplă practic în toate inspectoratele de poliţie teritoriale, unde oamenii sunt „încurajaţi”, să plece sau sunt demişi în mod abuziv, din simplul motiv că cineva de sus vrea să-şi numească în funcţii rudele, cumătrii sau prietenii”, a precizat deputatul. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite