Parlamentul României va găzdui o expoziţie de vinuri moldoveneşti în octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa Poporului este sediul Parlamentului român FOTO: Adevărul
Casa Poporului este sediul Parlamentului român FOTO: Adevărul

În luna octombrie, Parlamentul României va găzdui o expoziţie de vinuri moldoveneşti, în semn de solidaritate cu românii de dincolo de Prut.

Decizia a fost luată astăzi, în cadrul vizitei Preşedintelui Parlamentului Republicii Moldova Igor Corman la Bucureşti.

„Am convenit ca împreună cu ambasadorul şi secretarul general, în 30 de zile să organizăm o expoziţie de vinuri la Parlament, astfel încât toţi cei care sunt distribuitorii marilor lanţuri de supermarketuri să vadă şi să susţină, să dăm un semnal că România este solidară cu Republica Moldova“, a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

În cadrul vizitei oficiale, Corman a avut o întrevedere cu preşedintele Senatului român, Crin Antonescu. Cei doi au discutat despre cooperarea bilaterală la nivel parlamentar, transmite Agerpres.

„Beneficiind de un consens categoric al forţelor politice din România în ceea ce priveşte atitudinea, deschiderea, interesul faţă de colaborarea cu totul specială dintre ţara noastră şi Republica Moldova, dar şi de parteneriatul şi dialogul permanent pe toate problemele majore, fiecare întâlnire a noastră, că e la Bucureşti, că e la Chişinău, este foarte importantă“, a declarat Crin Antonescu.

„Acordăm o atenţie deosebită relaţiilor cu România şi la nivel bilateral, dar mai ales în contextul agendei europene, care reprezintă o prioritate la Chişinău pentru coaliţia de guvernare. Suntem într-o fază foarte importantă pentru destinul Republicii Moldova, inclusiv în contextul Summitului Parteneriatului Estic“, a declarat Igor Corman.

Oficialul de la Chişinău a avut o întrevedere şi cu premierul român Victor Ponta.

Şeful Guvernului României a salutat eforturile depuse de Republica Moldova, în plan legislativ şi al acţiunii guvernamentale, pentru parcurgerea calendarului de reforme asociat integrării europene, se menţionează într-un comunicat al Guvernului României.

„Prim-ministrul Victor Ponta a arătat că lansarea lucrărilor la gazoductul Iaşi-Ungheni şi acordul amiabil privind revenirea programelor Televiziunii Române în spaţiul media de peste Prut sunt exemple elocvente ale spiritului deschis, angajat şi pragmatic cu care cele două Guverne abordează temele de referinţă ale cooperării bilaterale“, notează oficialii de peste Prut.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite