Parlamentul lansează un nou concurs pentru funcţia de guvernator al BNM

0
0

Parlamentul Republicii Moldova lansează un nou concurs pentru selectarea candidatului la funcţia de guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei. Funcţia este vacantă din toamna anului trecut, de când Dorin Drăguţanu şi-a dat demisia, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Legislativului, la funcţia de guvernator al Băncii Naţionale pot candida persoanele care deţin cetăţenia Republicii Moldova, au studii superioare, au experienţă de cel puţin 10 ani în domeniul financiar sau monetar, cunosc foarte bine şi au capacitatea de a vorbi fluent limba engleză.

Candidaţii urmează să expedieze dosarele la adresa de e-mail guvernator.bnm@parlament.md, iar în dosar trebuie să se conţină CV-ul completat în limbile română şi engleză, copia actului de identitate, copiile actelor de studii universitare, cel puţin două scrisori de referinţă şi scrisoarea de motivaţie preferabil în limba engleză. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 22 februarie, ora 17.00.

În luna noiembrie 2015 a mai fost o tentativă de a alege guvernatorul BNM, însă comisia specială nu a ales nicio persoană pe care să o înainteze Parlamentului. Deputatul liberal-democrat Ştefan Creangă, preşedintele comisiei, a spus atunci că niciun candidat nu a întrunit criteriile necesare. 

Adrian Lupuşor, directorul executiv al Expert-Grup, şi membru al comisiei speciale, a spus că din punctul său de vedere, cel puţin doi candidaţi au întrunit cerinţele necesare.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri