Parlamentul European a ratificat Acordul de Asociere dintre RM-UE. „Trebuie să fim alături de Republica Moldova”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
529 de europarlamentari au votat pentru ratificarea Acordului de Asociere
529 de europarlamentari au votat pentru ratificarea Acordului de Asociere

Parlamentul European a ratificat Acordul de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană cu 529 de voturi.

Evenimentul a avut loc astăzi, la Bruxelles, în cadrul şedinţei în plen a Legislativului european. Documentul prevede asocierea politică şi integrarea economică între cele două părţi. Guvernul de la Chişinău a remis presei un comunicat, în care se arată că premierul Iurie Leancă salută decizia luată de către parlamentarii europeni şi califică evenimentul drept unul istoric.

„Sunt convins că doar un viitor european va oferi cetăţenilor noştri un trai mai bun, venituri mai mari, drumuri de calitate, educaţie şi medicină cu cele mai bune servicii, acces la o piaţă de jumătate de miliard de consumatori, instituţii care vor funcţiona şi mai puternic, după modelul european”, susţine şeful executivului.

„Ratificarea de astăzi este abia primul pas mare spre ceea ce urmează: integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Stabilitatea politică în Republica Moldova este necesară pentru Uniunea Europeană şi pentru cetăţenii din Moldova. Având în vedere presiunea Federaţiei Ruse care se comportă tot mai agresiv şi şantajează Republica Moldova trebuie să fim alături de ea. Trebuie să ratificăm acest Acord cu dorinţa de a ajuta Republica Moldova să o aducem în familia europeană, cât mai repede, cât mai aproape”, a declarat Monica Macovei.

Până în prezent, documentul a fost ratificat de parlamentele din România, Lituania, Letonia, Estonia, Bulgaria, Malta şi Slovacia.

Acordul de Asociere a fost semnat la 27 iunie şi ratificat de către Parlamentul Republicii Moldova la 2 iulie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite