PANICĂ LA OSLO! Zeci de oameni au murit în urma unui atac bombă petrecut în apropiere de clădirea Guvernului Norvegiei şi alţi 84 de norvegieni au fost ucişi de un terorist scandinav, pe insula Utoya

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suspectul reţinut de poliţiştii norvegieni este Anders Nehring Breivik şi avea înregistrate pe numele lui două arme de foc. Cercetările continuă!

Autorităţile de la Oslo au intrat în alertă după ce două explozii puternice au avut loc în imediata vecinătate a sediului Guvernului norvegian.

În atentat au murit zeci de oameni. La scurt timp după producerea atentatului, un bărbat deghizat în poliţist a deschis focul într-o şcoală de vară a tineretului din Partidul Laburist norvegian, de pe insula Utoya.

Citiţi şi editorialul "Norvegia: un Oklahoma City, nu un World Trade Center!"

Norvegianul care a ucis peste 84 de oameni la şcoala de vară de pe insula Utoya se numeşte Anders Behring Breivik şi are 32 de ani. Potrivit posturilor de televiziune locale, el este apropiat de mediile de extremă-dreapta şi înainte de producerea atentatului terorist, avea înregistrate pe numele lui două arme de foc, dintre care una automată.

Acesta este cel mai sângeros atentat terorist din Europa, după cel petrecut pe 11 martie 2004 la Madrid. Atacul din capitala Spaniei s-a soldat cu 191 de morţi şi aproximativ 2.000 de răniţi şi a fost revendicat de o organizaţie islamistă radicală, în numele Al-Qaida.

Citeşte şi:

VIDEO FOTO Teroare în Norvegia. Dublu atac terorist soldat cu cel puţin 90 de morţi şi zeci de răniţi UPDATE

FOTO El este teroristul arestat pentru împuşcarea a cel puţin 84 de persoane, în atacul armat din Norvegia

EXCLUSIV O tânără româncă din Oslo, îngrozită de atentate: „Am fost în zona exploziei cu puţin timp înainte!"

Atac cu bombă, fără precedent în Norvegia

Atac terorist în Oslo? Norvegia lovită în cel mai de preţ dar al ei: inocenţa

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite