Organizarea sărbătorii Ziua Vinului la Chişinău este pusă sub semnul întrebării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ediţia din acest an a sărbătorii Ziua Vinului, care se desfăşoară anual la Chişinău, a fost anulată. Protestele din Piaţa Marii Adunări Naţionale a motivat vinificatorii moldoveni să ia o astfel de decizie.

Autorităţile vor explica mai târziu detalii ale acestei decizii, dar şi modul în care urmează să fie repartizate fondurile care urmau să fie folosite pentru acest eveniment. Directorul Oficiului Naţional al Viei şi Vinului, Dumitru Munteanu, a precizat pentru Agora că nu exclude că Guvernul ar putea adopta o altă decizie prin care sărbătoarea să aibă loc. O decizie finală urmează să fie luată în zilele următoare la şedinţa comisiei republicane pentru organizarea sărbătorii naţionale Ziua Vinului.

Propunerea de a anula ediţia din acest an a sărbătorii Ziua Vinului ar fi venit din partea mai multor companii vinicole, iar decizia a fost pusă la vot în cadrul unei şedinţe comune cu reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare.

Cea de-a 14-a ediţie a Zilei Naţionale a Vinului urma să se desfăşoare la Chişinău în zilele de 3 şi 4 octombrie sub brandul unic de ţară „Vinul Moldovei. O Legendă Vie”. Evenimentul urma să fie organizat de Oficiul Naţional al Viei şi Vinului în colaborare cu Ministerul Agriculturii şi Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor de Vinuri.

Recent, primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, a propus ca sărbătoaera să se desfăşoare timp de două săptămâni, după modelul Oktoberfest, sărbătoarea berii în Germania.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite