Operaţie de 50.000 de euro pentru o fetiţă de 11 ani bolnavă de ciroză hepatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Vlad Filat i-a oferit fetiţei un cec de 30.000 de euro pentru cheltuielile necesare intervenţiei chirurgicale.
Premierul Vlad Filat i-a oferit fetiţei un cec de 30.000 de euro pentru cheltuielile necesare intervenţiei chirurgicale.

Copilul va fi operat de către şeful Clinicii de Chirurgie şi Transplant Hepatic din incinta spitalului Fundeni din Bucureşti, Irinel Popescu.

O fetiţă de 11 ani bolnavă de ciroză hepatică ar putea fi operată la Bucureşti în luna iunie. Este vorba despre Victoria Ghirghirciuc, copilul care a fost vizitat ieri de către premierul Vlad Filat, împreună cu ministrul Sănătăţii Andrei Usatâi şi şeful Clinicii de Chirurgie şi Transplant Hepatic din incinta spitalului Fundeni din Bucureşti, Irinel Popescu. 

Premierul i-a oferit un cec în valoare de 30.000 de euro, pentru o parte din intervenţia chirurgicală a cărei cost se ridică la 50.000 de euro.

„Are şanse foarte bune, deşi este o operaţie dificilă. În cazul ei, este nevoie împărţirea unui ficat. Fetiţa va binefecia doar de o parte din el, aşa că nu afectează transplantul pentru un adult. Eu cred că în cel mult patru luni, vom realiza această intervenţie“, a precizat medicul Irinel Popescu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite