Opera Naţională şi-a încheiat stagiunea. Managerii au vorbit despre succese, nu şi despre dosarul penal pentru fraude

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” (TNOB) a obţinut Premiul de Aur pentru calitate şi prestigiu în domeniul culturii, în cadrul Summit-ului pentru Calitate şi Management desfăşurat la Roma pe 24-25 iunie.

Astfel, Teatrul va beneficia de mediatizare în 24 de editoriale electronice din presa internaţională. Cu această ocazie, directorul TNOB Valeria Şeican a făcut o totalizare a stagiunii teatrale 2012-2013, înainte de vacanţă.

În cadrul stagiunii, scena teatrului a găzduit în premieră operetele „Văduva veselă” de F. Lehar şi „Liliacul” de Johann Strauss. Astăzi, teatrul numără peste 600 de angajaţi, iar în ultimii patru ani, în echipă au intrat peste 170 de tineri, în balet, cor, montare, trupa de solişti.

Teatrul a reînceput colaborarea cu o companie de promovare a artei lirice din Marea Britanie şi Irlanda şi va fi prezentă pe scenele britanice pentru cel puţin următorii trei ani. De asemenea, au fost montate piese în colaborare cu artişti din Italia şi Federaţia Rusă.

„A fost o stagiune de succes, mai ales în lipsa primadonei Maria Bieşu. Ne-am lărgit geografia prietenilor, deoarece am reuşit să ajungem pe noi scene, nu doar din Europa. Pentru prima dată, trupa baletului a evoluat pe marile scene din Beijing şi din sudul Chinei”, a declarat Valeria Şeican.

Potrivit directoarei TNOB, următoarea stagiune va fi una deosebită, întrucât cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului „Maria Bieşu” va demara cu spectacolul operei „AIDA” de Giuseppe Verdi în scuarul TNOB, sub cerul liber, într-un limbaj modern, reunind tradiţia cu tehnologiile performante.

Totodată Valeria Şeican a refuzat să vorbească despre dosarul penal intentat de Procuratura Generală pe faptul fraudelor şi abuzului în serviciu. „Nu vă pot spune nimic întrucât nu există nicio claritate. Când va fi cazul, vă voi anunţa. Acum nu vreau să fac niciun fel de comentariu”, a conchis Şeican.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite